Hartige havermoutmuffins

Hartige havermoutmuffins

  • 150 g broccoli, 1 kleine paprika of een restje andere groente
  • 1 sjalotje of stukje ui
  • 3 theel. kerriepoeder
  • 2 eetl. olijfolie
  • 100 g havermout
  • 100 g volkorenmeel
  • 2 theel. bakpoeder
  • 1 theel. komijnzaad
  • 2 eetl. zonnebloempitten
  • 2 eieren
  • 15 cl halfvolle yoghurt
  • 100 g geraspte belegen 30+ kaas

Maak de broccoli schoon en snijd de groente in kleine stukjes.
Pel de sjalot en snijd hem in snippers.
Fruit de sjalot met de kerrie in de olie.
Voeg de broccoli toe en laat dit in een paar minuten zacht worden.
Neem de pan van het vuur.
Warm de oven voor op 175 °C.
Meng in een kom de havermout met het volkorenmeel, het bakpoeder, het komijnzaad en de pitten.
Klop de eieren met de yoghurt los.
Klop de geraspte kaas en het havermoutmengsel erdoor.
Meng de broccoli erdoor.
Zet de papieren vormpjes in de holtes van een muffinvorm en verdeel het beslag erover.
Bak de muffins in het midden van de hete oven in ca. 25 minuten gaar.

Bron: Voedingscentrum

Terug