Havermout met peer

Havermout met peer

voor 2 personen

  • 50 g walnoten
  • 75 g havermout
  • 40 cl Provamel haverdrink
  • ½ theel. vanillepoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 peer, in schijfjes
  • 2 theel. Provamel soja bakken & smeren

Hak de walnoten grof.
Toast de havermout een 2-tal minuten al roerend in een koekenpan op een middelhoog vuur.
Voeg de Haverdrink, het vanillepoeder en de helft van de walnoten toe, breng al roerend aan de kook en laat vijf minuten inkoken en voeg het zout toe.
Snijd de peer in vieren, verwijder het klokhuis en snijd overlangs in schijfjes.
Verwarm wat bakken & smeren in een pan en bak de schijfjes peer aan beide kanten.
Leg de schijfjes peer op de havermoutpap en versier met de rest van de walnoten.

Bron: Ekoplaza

Terug