Havermout met koekkruiden en rozijnen

Havermout met koekkruiden en rozijnen

vegetarisch

    • voor de havermoutpap
  • 2 koppen havervlokken
  • 3 koppen (plantaardige) melk
  • ½ kop rozijnen
  • 1 minimespunt zout
  • 1 eetl. koekkruiden
    • meng voor de koekkruiden
  • 8 eetl. kaneelpoeder
  • 1 eetl. nootmuskaat- of foeliepoeder
  • 1 eetl. kruidnagelpoeder
  • 1 eetl. anijs- of venkelzaadpoeder
  • 1 eetl. gemberpoeder
  • 1 eetl. korianderpoeder
  • 1 eetl. witte peper
  • 1 eetl. kardemompoeder

Goed voor een voorraadje koekkruiden!
Bewaar in een bokaal voor gebruik bij gebak, drankjes, ontbijt, pudding etc.

Doe de havervlokken, melk, rozijnen, zout en koekkruiden in een kom.
Laat een nacht weken.
Geniet de volgende ochtend van een ontbijt!
Werk eventueel af met seizoensfruit, geroosterde pitten, noten of zaden.
Je kunt de rozijnen vervangen door ander gedroogd fruit.
Doordat je het fruit welt, wordt het sappig en zacht.

Bron: Samen eco actief, Velt

Terug