Hartige muffins

  • 250 g patentbloem
  • 8 g bakpoeder
  • 100 g boter
  • 125 g oude kaas
  • 20 cl melk
  • 1 ei
  • 1 rode paprika
  • 3 takjes peterselie
  • 50 g groene olijven
  • peper en zout

Snijd de olijven (uitgelekt) paprika en peterselie zeer fijn.
Zeef de bloem en bakpoeder boven een ruime beslagkom en meng de fijngesneden ingrediënten er met een houten lepel doorheen.
Rasp de kaas (of gebruik een zakje geraspte kaas) en doe dit ook in de mengkom.
Op smaak brengen met peper en zout en heel goed mengen (mag met deeghaken van een mixer).
Smelt de boter (au bain-marie of in de magnetron) en meng de melk en het ei er doorheen.
Goed doorkloppen.
Dit mengsel in één keer in de mengkom toevoegen en goed mengen.
Deeg in muffin-bakvormpjes doen en in een voorverwarmde oven (200 °C) ongeveer 20 minuten bakken tot goudbruin.

Variatie

Gebruik, in plaats van de paprika, peterselie en oude kaas, zongedroogde tomaatjes, basilicum en mozarella, of lente-uitjes, oregano en feta.

Opmerking

Heerlijke hartige muffins, geschiikt als voorgerecht, tapasgerecht of bij de borrel.

Bron: PM3 Receptensite

Aanvulling van Elske

Terug