Geroosterde Hollandse nieuwe haring met dille mosterdsaus

haring_mosterdsaus (2K)

  • 8 schoongemaakte haringen met staartje
  • 2 eetl. olijfolie versgemalen peper
    • voor de saus:
  • 2 eetl. mayonnaise
  • 2 eetl. zure room
  • 2 eetl. fijngehakte, verse dille
  • 1 theel. scherpe mosterd
  • 1 theel. suiker
  • peper en zout
  • 1 paar druppels citroensap

Maak eerst de saus door de mayonaise te vermengen met de overige ingrediƫnten.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Kijk de haringen goed na of er geen graatjes meer in zitten en droog ze goed af.
Bestrijk de haringen met olijfolie en bestrooi ze met versgemalen peper.
Verhit een grilpan en rooster de haringen om en om in ongeveer 4 minuten.
Leg ze even op keukenpapier en vervolgens op de borden.
Serveer met de dille-mosterdsaus en geroosterd witbrood.

Wijnadvies
Een ijskoud glaasje Vodka, Akvavit of oude Jenever

Succestip
Snijd de geroosterde haring in blokjes en steek ze afwisselend met plakjes komkommer aan stokjes.
Serveer als hapje bij de borrel.

Bron: Spar Succes recepten

Terug