Hamburgertje van langoustinestaartjes

voor 10 personen
    • hamburgertje
  • 20 stuks langoustinestaartjes
  • bloem
  • 2 eiwitten
  • venkelzaadpoeder
  • panko
    • vinaigrette
  • citroenschilletjes van 1 citroen
  • 2 theel. gemberwortel
  • 1 theel. spaanse pepers
  • 1 dl. soja
  • 1 dl water
  • maizena
    • groentesalade
  • 100 g taugé
  • 50 g kleine shiitakes
  • 20 st groene asperges
  • 10 st bospeentjes
  • 12 st bosuitjes
  • 160 g krabpoten
  • eetl. mayonaise
  • 2 sjalotjessjalot
  • 2 kleine appelsappel
  • peper en zout

Hamburgertje:
Pel de lagoustines en verwijder het darmkanaal.
Hak deze zeer fijn en let er op dat alles zéér koud blijft.
Breng de massa op smaak met peper, zout en venkelzaadpoeder.
Modelleer de hamburgers en panneer deze door de bloem, eiwit en panko.
Bak de hamburgertjes kort, ca. 2 minuten, in geklaarde boter goudbruin.

Vinaigrette:
Hak de citroenschilletjes, de gemberwortel, en de spaanse pepers zéér fijn.
Vervolgens opkoken met de soja en het water.
Tenslotte lichtjes afbinden met maizena.

Groentesalade:
Maak de groenten schoon en snij ze in gelijkmatige stukjes.
Blancheer ze vervolgens even kort.
Daarna aanmaken met de sojavinaigrette.
Maak de kingkrab luchtig aan met een klein eetlepeltje mayonaise, het zeer fijngesneden sjalotje, en de eveneens zeer fijngesneden appeltjes.
Breng tenslotte op smaak met peper en zout.

Presentatie
Dresseer de hamburger, zomersalade en de kingkrab op het bord en lepel er op het laatste moment nog wat sojavainigrette over.

Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug