Hamburgers de campagne

  • 400 g gehakt van rund of voor de helft van varken.
    Biologisch of van anderszins voormalig gelukkig rund of varken. Schaap kan ook.
  • uitje of sjalot
  • teen knoflook
  • peper
  • zout
  • gemalen komijn
  • paar takjes peterselie
  • 2 beschuiten
  • 1 ei
  • handvol geraspte pittige kaas
  • scheutje olie

Snipper het uitje ragfijn.
Klop eerst het ei los, pers dan de knoflook uit, verkruimel de beschuiten en hak de peterselie fijn.
Meng met alle andere ingrediƫnten in een kom.
Maak er vier ballen van en druk die plat met een vork.
Grill de hamburgers per kant drie minuten in den grillpan, onder de ovengrill (bovenste stand met een lekbak eronder), op de barbecue of bak ze in de koekenpan.
Serveer met gebakken uienringen, mosterd, geroosterd brood en een groene salade.

Bron: Down to earth
Gepubliceerd door: Michiel Bussink

Terug