Hamburgers met avocado en krokante bacon

Hamburgers met avocado en krokante bacon

  • 200 g rundergehakt
  • 4 plakjes bacon
  • 4 hamburgerbroodjes
  • ½ eetl. tacokruiden
  • 4 blaadjes sla
  • 1 kleine avocado
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 kleine ui
  • 1 eetl. peterselie, fijngehakt

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Meng het gehakt met de tacokruiden en peterselie, vorm er 4 ballen van en druk deze plat.
Pel de ui en snijd hem in 8 dunne plakjes.
Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil, snijd de avocado in plakjes.
Leg de uiringen op een bakplaatje, bestrijk ze met een beetje olie en laat ze onder de hete grill snel bruin worden.
Omkeren, met nog een beetje olie bestrijken en onder de grill laten bruin worden.
Laat een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op een hoog vuur heet worden.
Bak de hamburgers in de hete koekenpan (zonder boter!) in ca. 5 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
Gril de plakjes bacon onder de hete grill bruin.
Leg de broodjes open op het grillrooster en toost ze onder de hete grill goudbruin.
Besmeer de broodjes met mayonaise.
Beleg ze met de blaadjes sla, de hamburgers, de plakjes avocado, de uiringen en de bacon.

Tip
Als de pan niet groot genoeg is, kun je natuurlijk 2 koekenpannen gebruiken. Maar hamburgers kun je ook bereiden in een grillplan, onder de grill, of voor een lekker ‘rooster-smaakje’ op de barbecue.

Bron: Vlees.nl

Terug