Hamburgermaaltijd

voor 2 personen

  • 200 g mager rundergehakt
  • 1 volkorenbeschuit
  • 2 eetl. halfvolle melk
  • 2 theel. mosterd
  • 1 winterwortel
  • 100 g kerstomaatjes
  • 100 g veldsla
  • 1 eetl. olie
  • azijn
  • 1 theel. honing
  • 4 - 6 volkorenbroodjes
  • augurken
  • tomatenketchup

Maak het gehakt aan met de fijngemaakte beschuit, de melk, de mosterd, peper en weinig zout.
Vorm er 4 dunne schijven van.
Laat de hamburgers een half uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Maak de groente schoon.
Rasp de wortel grof en halveer de tomaatjes.
Maak een dressing van de olie, wat azijn, 1 eetlepel water, de honing, peper en een beetje zout.
Meng dit door de groente.
Warm de grill of grilpan voor.
Snijd de broodjes open en rooster de snijkanten in de grillpan goudbruin.
Bak de hamburgers in de hete grilpan in 6 - 8 minuten gaar en bruin.
Eet de hamburgers met plakken augurk en tomatenketchup op de broodjes en geef de salade er bij.

Bron: Voedingscentrum

Terug