De perfecte hamburger met Witblauw rundvlees

De perfecte hamburger met Witblauw rundvlees

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 stukjes kruidenboter
  • 1 ei
  • 2 eetl. broodkruim
  • 4 ronde broodjes
  • 4 plakjes kaas
  • olie om te grillen
  • Provençaalse kruiden
  • olijfolie
    • voor de garnering
  • 1 ui
  • 4 sneden ontbijtspek
  • een paar blaadjes rode krulsla
  • enkele gemarineerde tomaatjes
  •  
    • voor de saus
  • 100 g mayonaise
  • 1 sjalotje
  • 1 eetl. ketchup
  • 1 eetl. pesto
  • 1 eetl. gesneden peterselie

Meng het rundergehakt met een gesnipperd uitje, het ei en broodkruim tot een mooie bol.
Verdeel die in 4 gelijke delen en steek in iedere bol een stukje kruidenboter.
Maak die nu plat tot een mooie hamburger.
Doe alles voor de saus in een potje en meng dat tot een mooie tartaar.
Wrijf de hamburgers in met olie gemengd met Provençaalse kruiden en gril ze boven een matig hete grill of barbecue gedurende 5 minuten aan beide zijden.
Grill ook het spek kort.
Wrijf de gehalveerde broodjes in met olijfolie en gril die ook kort (30 seconden) op de grill of barbecue.
Zorg ervoor dat ze zeker niet zwart worden.
Leg de onderkant van het broodje op een bord, bedek achtereenvolgens met een blaadje sla, stukjes gemarineerde tomaat, een lepel saus, de hamburger, een sneetje spek en een plakje kaas.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug