Hamburger met mozzarella en pesto

  • ⅛ krop ijsbergsla in reepjes
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • ½ theel. zout
  • peper
  • 1 theel. Italiaanse kruiden
  • 350 g tartaar
  • 4 (hamburger-)broodjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • 8 plakjes bacon
  • ½ eetl. groene pesto
  • ½ eetl. ketchup

Snijd de ijsbergsla in reepjes en de tomaten in plakken.
Snijd de mozzarella in plakken.
Kneed het zout, peper en de Italiaanse kruiden door de tartaar en vorm er 4 hamburgertjes van.
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden.
Bak in 1 eetlepel olijfolie de bacon uit en houd deze apart.
Bak in het bakvet met 2 eetlepels olijfolie de hamburgers aan beide zijden bruin, leg op elke burger een plakje mozzarella en laat het in de gesloten pan smelten.
Beleg de onderste laag van elk broodje met reepjes sla, tomaat, bacon, een hamburger, groene pesto en de ketchup.
Dek af met de bovenkant van het broodje.

Bron: Astrid Veltman

Terug