Hamburger op z'n Italiaans

Hamburger op z'n Italiaans

  • 1 bruine boterham
  • 5 groene olijven zonder pit
  • ½ bosuitje
  • 1 teentje knoflook
  • mespunt oregano
  • peper
  • 150 g rundergehakt
  • 400 g (winter)wortel
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 sinaasappel
  • 6 sprieten bieslook
  • 2 volkoren brooodjes

Week het brood met 2 eetlepels water.
Snijd de olijven en het bosuitje fijn.
Meng het brood met de olijven, bosui, het uitgeperste teentje knoflook, wat oregano en peper.
Maak hiermee het gehakt aan en vorm er 2 platte schijven van.
Zet ze afgedekt weg in de koelkast.
Schrap de wortels en rasp ze fijn.
Meng het citroensap door de wortel.
Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
Schil de sinaasappel en snijd hem in kleine stukjes.
Vang het sap op.
Was de bieslook en knip het klein.
Meng de sinaasappelstukjes, geraspte schil, het sinaasappelsap en de bieslook door de geraspte wortel.
Snijd de broodjes open en rooster de snijvlakken eventueel onder de grill krokant.
Gril de hamburgers onder de hete grill of in een grillpan in ca. 10 minuten gaar en bruin.
Beleg de broodjes met wat wortelsalade en een hamburger en geef de rest van de salade erbij.

Bosui over?

Bron: Voedingscentrum

Terug