Hamburger met groente en yoghurtdip

Hamburger met groente en yoghurtdip

  • ½ komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosuitje
  • 7½ cl halfvolle yoghurt
  • peper
  • 50 g veld)sla
  • 1 winterwortel
  • 1 paprika
  • 1 (oude) bruine of volkoren boterham
  • stukje ui
  • 200 g rundergehakt
  • 4 volkorenbroodjes

Was de komkommer en rasp de helft ervan boven een kom.
Pers er 1 teentje knoflook boven uit.
Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
Meng dit met de yoghurt door de geraspte komkommer en maak de saus op smaak met een beetje peper.
Was eventueel de sla en laat het goed uitlekken.
Maak de wortel en de paprika schoon.
Snijd de wortel, de paprika en de rest van de komkommer in blokjes of reepjes.
Schep dit op de sla.
Scheur het brood in stukken en week het in 2 lepels water.
Rasp het stukje ui en pers het overgebleven teentje knoflook erboven uit.
Meng dit met het geweekte brood en wat peper door het gehakt.
Vorm er 4 burgers van.
Verwarm een (grill)pan of een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak de burgers in ca. 6 minuten gaar en bruin.
Snijd de broodjes open en leg er de hamburger tussen.
Geef de yoghurtdip en de salade erbij.

Komkommer, bosui of yoghurt over?

Bron: Voedingscentrum

Terug