Gevulde hamburger op een bedje van duo-groenten met puree

hamburger_duo_groenten (3K)

  • 6 wortelen
  • ½ kleine knolselder
  • citroensap
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • basilicum
  • 1 eetl. fijne suiker
  • boter
  • 2 eitjes vers van de pers
  • currypoeder
  • chapelure
  • 2 kleine wortelen
  • 150 g knolselder
  • 1 ajuin
  • 10 tal aardappelen
  • een handvol gehakte peterselie
  • olijfolie
  • 1 kg kalfsgehakt

Knolselder in kleine blokjes snijden deze in water leggen met een beetje citroensap om verkleuring tegen te gaan.
Wortelen in kleine blokjes snijden.
Stoof de groenten beetgaar aan in boter en kruid naar smaak, roer de suiker er onder.

Voor het vlees
Snijd de wortelen, knolselder en ajuin eerst in blokjes, vervolgens in de cutter en laat enkele seconden zeer fijn malen.
Bereid het gehakt met de eitjes, chapelure en kruiden; zeer goed mengen.
Vervolgens de zeer fijn gehakte groenten eronder mengen, maak mooie balletjes en duw deze plat.
Bak de hamburger gaar in boter.
Aardappelen in licht gezouten water gaar koken, afgieten, pureren en kruiden voeg een scheut olijfolie toe en de peterselie.
Meng alles goed onder elkaar.
Serveer alles zeer warm op een bord.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug