Groentetaart met cranberry's & kaas

  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. boter
  • 5 kleine rode uien,
    gepeld en in kwarten
  • 3 kleine witlofstronkjes, in kwarten
  • 250 g (butternut) pompoen,
    geschild en in schijfjes van 1 cm
  • 250 knolselderij,
    geschild en in kleine staafjes
  • 2 eetl. vloeibare honing
  • 1 glaasje witte wijn
  • 1 eetl. verse tijm
  • 20 cl hete groentebouillon
  • 1 eetl. balsamico
  • versgemalen peper en zout
  • 100 g verse cranberry's
  • 150 g tallegio-kaas, in blokjes
  • 300 g bladerdeeg

Verhit boter en olie in een stevige koekenpan en fruit de ui en witlof in ca. 8 minuten goudbruin.
Schep de groenten eruit en doe in dezelfde pan de pompoen en knolselderij.
Bedruip met de honing en schud de pan, zodat de groenten geglaceerd worden.
Laat 3 minuten zachtjes bakken, giet de wijn erbij en laat kort inkoken.
Doe de ui en witlof terug in de pan samen met de tijm, bouillon, balsamico en wat zout & peper.
Laat ca. 10 minuten garen tot de groenten zacht zijn en de kookvloeistof op stroop gaat lijken.
Verwam de oven vor op 200 °C.
Schep een deel van de groenten en siroop in de quichevorm.
Verdeel de cranberry's en de kaas ertussen.
Eindig met de rest van de groenten en druk alles licht aan.
Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestrooide werkvlak en snij een passend deksel uit (met een bord bijv).
Leg het bladerdeegstuk op de taart.
Prik een paar kleine gaatjes om zo stoom te laten ontsnappen.
Bak de taart in 35 minuten gaar en goudbruin.
Laat enkele minuten afkoelen.
Serveer warm.

Bron: Smulweb

Terug