Groentemuffins

Groentemuffins

voor 2 personen

  • 60 g boter
  • 1 courgette
  • 1 eetl. bakpoeder
  • 5 cl melk
  • zout
  • 125 g geraspte kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 3 wortels
  • 200 g zelfrijzend bakmeel

Smelt de boter op een laag vuur uit.
Rasp de courgette en wortels grof, hak de ui en knoflook heel fijn.
Verwarm intussen de oven voor op 180 ˚C.
Zeef het zelfrijzend bakmeel samen met de bakpoeder en het zout in een diepe kom.
Voeg de gesmolten boter, melk, de eieren en het zout toe, gebruik een handmixer met kneedhaken of een keukenmachine, en meng het geheel tot een deeg.
Voeg dan de kaas, de geraspte courgette, wortel, ui en knoflook toe, maar let erop dat je het deeg niet te lang kneed!
Zet de muffinvormpjes op een bakplaat en vul ze voor tweederde met het groentedeeg.
Bak de groentemuffins in het midden van de voorverwarmde oven in 20 à 25 minuten gaar en goudbruin.

Bron: Verse oogst

Terug