Groenteburger

Groenteburger

voor 4 personen

  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 100 g havermout
  • 200 g geraspte belegen kaas
  • 2 eetl. platte peterselie
  • 1 handje bloem
  • 1 eetl. verse tijmblaadjes
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 4 eieren

Schil de wortel, rasp de wortel en courgette grof, snijd de paprika en ui heel fijn en meng de groenten samen met de havermout, geraspte kaas, de eieren, peterselie en tijmblaadjes.
Maak dit mengsel verder op smaak met versgemalen peper en wat zout.
Vorm er 8 gelijke ‘ballen’ van en druk deze iets platter, wentel ze vervolgens door wat bloem.
Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de groente burgers in ± 10 minuten aan beiden kanten, op een matig vuur, goudbruin.
Serveer op een broodje met wat saus naar keuze of serveer er zelfgemaakte frites bij.

Bron: Verse oogst

Terug