Groente omelet

Groente omelet

  • 8 eieren
  • 8 eetl. bouillon of melk
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 g tomaten
  • 2 gele paprika’s
  • 100 g gerookte kipfilet
  • een klontje boter
  • olie
  • verse lavas, maggikruiden
  • versgemalen peper & zout
  • 100 g veldsla

Klop de eieren los met de bouillon of melk, voeg naar smaak versgemalen peper toe.
Snijd de ui en knoflook heel fijn.
De tomaten in kleine blokjes, verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in kleine blokjes.
Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
Verwarm de oven voor op 100 ˚C.
Verwarm een klontje boter met wat olie in een koekenpan en bak een kwart van de ui, knoflook, tomaat, paprika en de kipfilet hierin.
Schep er een kwart van het eimengsel op en bak een omelet.
Bestrooi iedere gebakken omelet met fijngehakte lavas en breng hem op smaak met wat versgemalen peper en zout.
Houd ze warm in de voorverwarmde oven terwijl je de overige bakt.
Verdeel de veldsla over de omeletten en klap ze dubbel.

Serveer er geroosterd brood bij.

Tip
Lavas wordt ook wel maggikruid genoemd, het geeft ook een heerlijke smaak aan stoofpotten en soepen. Bewaar eventueel overgebleven lavas in porties verdeeld in de vriezer, zo heb je altijd verse kruiden bij de hand.

Bron: Verse oogst

Terug