Groene linzen met knoflook en gember

voor 1 persoon

  • 1 theel. olie
  • ½ teen knoflook
  • ½ theel. verse geraspte gember
  • 2 eetl. magere vruchtenyoghurt
  • 75 g gehakte ui
  • 50 g groene linzen
  • 1 laurierblad
  • 35 cl water
  • cayennepeper
  • zout

Verhit de olie in een kleine pan en voeg de geperste knoflook, geraspte gember en gehakte ui toe.
Bak het geheel ongeveer 5 minuten.
Voeg de linzen, laurierblad en 35 cl water toe.
Breng aan de kook en laat het geheel circa 30 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg een snufje cayennepeper en zout naar smaak toe.
Laat de linzenschotel nog 10 minuten zachtjes sudderen.
Verwijder het laurierblad.
Serveer met magere vruchtenyoghurt.

Vegatopia

Terug