Granola met volle yoghurt en appelschijfjes

Granola met volle yoghurt en appelschijfjes

  • 200 à 250 g fijne havervlokken
  • 100 g sesamzaad
  • 100 g pompoenpitten
  • 150 g zonnebloempitten
  • 50 g kokosolie
  • 50 g tahin, zonnebloempittenpasta, amandel- of hazelnootpasta
  • 50 g rijststroop of andere granenstroop
  • 100 g rozijnen of in stukjes geknipte gedroogde abrikozen
  • snuifje kaneel
    • 200 g noten grof gehakt bijv.
  • cashewnoten
  • amandelen
  • walnoten
  • hazelnoten

Smelt de kokosolie.
Verwarm de oven voor op 160 °C, (bij voorkeur geen hete lucht).
Zet tijdens het opwarmen een kom met de kokosolie, rijststroop en notenpasta in de oven zodat dit allemaal vloeibaar wordt.
Roer even om.
Meng alle ingrediënten en spreid het mengsel uit op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
Bak een half uurtje in de oven en roer geregeld om aanbranden te voorkomen.
Laat afkoelen en schep in afsluitbare bokalen.

Bron: Samen eco actief, Velt

Terug