Granola met kwark en witte druiven

Granola met kwark en witte druiven

  • 4 eetl. honing
  • 4 eetl. appelsap
  • 300 g havervlokken
  • 3 eetl. sesamzaadjes handje (pompoen)zaden
  • handje amandelen, walnoten, hazelnoten of pecannoten
  • 100 g rozijnen of ander gedroogd fruit
  • 50 g kokosschaafsel
  • 500 g volle kwark
  • 250 g witte druiven zonder pit, gehalveerd

Verwarm de oven voor op 150 °C.
Meng in een kom de honing met het appelsap.
Voeg de havervlokken, sesamzaadjes, (pompoen)zaden, noten en een snufje zout toe en roer het honingmengsel erdoor.
Verdeel de muesli over twee bakplaten en bak 15 minuien in de oven.
Voeg vervolgens de rozijnen en het kokosschaafsel toe en bak nog eens 10 - 15 minuten, totdat het geheel goudbruin en knapperig is.
Laat de muesli afkoelen.
Verdeel de kwark over 4 kommen, schep er wat granola bij en serveer met de witte druiven.

Bron: Spar

Terug