Goed gevulde pasteitjes

gevulde_pasteitjes (4K)

  • 2 pakjes Alpro® soya Reepjes Licht gekruid
  • 1 pakje Alpro® soya Cuisine (Light)
  • 2 grote preien
  • 2 portabello paddestoelen (of andere lekkere paddestoelen)
  • 2 takjes tijm
  • 1 theel. grove mosterd
  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 5 wortels
  • 1 ui
  • honing
  • peterselie
  • olijfolie
  • Alpro® soya Bakken en Braden
  • zout & peper

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak de prei schoon en snijd deze in grove stukken.
Verwarm de soya bakken en braden in een pan met een zware bodem en voeg 2 eetlepels olijfolie, de gesneden prei en de tijm toe.
Breng het op smaak met peper en zout en laat het ca. 5 minuten smoren met het deksel half op de pan.
Voeg de soya reepjes en de gesneden paddestoelen toe aan het preimengsel en laat het even meesmoren.
Voeg de soya cuisine toe en kook het in tot een mooi romig mengsel.
Breng het mengsel op smaak met mosterd, zout & peper.
Vul 4 kleine potjes of kopjes met het mengsel en bedek ze met natgemaakt bladerdeeg.
Maak in het bladerdeeg 2 kleine gaatjes, zodat de stoom in de oven er uit kan.
Bak de kopjes of potjes 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin kleurt.

Maak ondertussen de vichywortelen:
Schil de wortels en snij ze in dunne plakjes en snipper de ui heel fijn.
Zet de uien even aan in een beetje olijfolie en doe daarna de wortelen bij de gesmoorde ui.
Voeg een beetje honing toe en breng op smaak met peper en zout.
Zet daarna de temperatuur laag en doe het deksel op de pan.
Laat de wortelen op deze manier goed gaar worden.
Serveer de pasteitjes met de vichywortelen.
Lekker als lunch en als diner.

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya

Terug