Gevulde pannenkoeken

voor 2 personen

  • 100 g boekweitmeel of volkorenmeel
  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • ca. 40 cl halfvolle melk
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 50 g ontbijtspek
  • 1 prei
  • 250 g kerstomaatjes
  • 100 g mager rundergehakt
  • oregano of tijm

Meng het boekweitmeel en de bloem in een grote kom en voeg een mespunt zout toe.
Maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren.
Voeg de helft van de melk toe en klop dit tot een glad beslag.
Verdun dit met de rest van de melk.
Laat het beslag een half uur staan en roer het nog een keer goed door.
Bak van het pannenkoekenbeslag in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en een beetje margarine 4 - 6 pannenkoeken.
Houd de pannenkoeken warm.
Snijd of knip het ontbijtspek in reepjes.
Bak het ontbijtspek langzaam bruin.
Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
Was de kerstomaatjes en halveer ze.
Bak het rundergehakt en de prei mee met het spek gaar en rul.
Warm kort de tomaatjes mee.
Maak het mengsel op smaak met wat peper en oregano of tijm.
Verdeel het mengsel over de pannenkoeken en rol ze op.

Bron: Voedingscentrum

Terug