Gepofte- & gevulde zoete aardappel

Gepofte- & gevulde zoete aardappel

  • 6 groene asperges
  • 8 eetl. yoghurt
  • 100 g feta
  • 2 g gemalen komijn
  • 1 halve citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetl. tahin, sesampasta
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper & zout
  • 4 takjes verse koriander
  • 4 takjes verse munt
  • 4 zoete aardappelen

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de aardappelen goed en prik met de punt van een mes hier en daar wat gaatjes.
Besmeer de aardappels met olie en bestrooi met zout en zet ze in de oven voor ongeveer 50 minuten.
Snijd de knoflooktenen en de muntblaadjes fijn en meng deze samen met een snuf zout en peper door de yoghurt.
Houd een paar muntblaadjes apart.
Verkruimel de feta.
Meng de tahin met de komijn, het sap van een halve citroen en de olijfolie tot een romige dressing.
Besmeer de aspergetips met olie en rooster ze in een grillpan of zet ze de laatste 10 minuten in de oven bij de zoete aardappel.
Snijd de zoete aardappel half open en schep hierin een lepel van het yoghurt mengsel en een lepel van de tahin dressing.
Bestrooi met de overgebleven munt, verse korianderblaadjes en de verkruimelde feta.
Leg als laatste de geroosterde aspergetips erop en bestrooi met peper en zout.
Serveer eventueel met een frisse salade.

Tip
Ook lekker op de BBQ!

Bron: Verse oogst

Terug