Gegrilde ossenhaas met merg en persillade

voor 2 personen

  • 300 g ossenhaas, niet platgeslagen
  • olijfolie
  • ½ bosje peterselieblaadjes, ragfijn geknipt
  • 4 tenen knoflook, ragfijn gesnipperd of geraspt
  • 1 sjalotje, ragfijn gesnipperd of geraspt
  • zout & peper
  • 2 mergpijpjes van 5 cm lang en ca. 4 cm Ø
  • eventueel groente/tuinkruiden-bouillontabletten
  • 4 sneetjes brood naar keuze

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Wrijf het vlees in met zout & peper en olijfolie en laat het goed op kamertemperatuur komen.
Als er geen bouillon/fond op het programma staat maak dan ½ liter bouillon van 2 tabletten, pocheer de mergpijpjes hierin 45 minuten.
Grill intussen de biefstuk (cuisson naar wens) en laat hem luchtig afgedekt met aluminiumfolie op een warme plaats 15 minuten rusten.
Maak terwijl de mergpijpjes pocheren ook de persillade: meng peterselie, sjalot en knoflook met zout & peper naar smaak.
Rooster de sneetjes brood licht zodat ze warm zijn en leg ze op voorverwarmde borden.
Geef de ossenhaas nog ca. 6 minuten ovenwarmte en snijd het vlees in plakjes.
Haal het merg uit de pijpjes (doe het bot terug in de bouillon), meng het met de persillade.
Verdeel het mengsel snel over de warme boterhammen, verdeel hierover de plakjes ossenhaas en serveer meteen.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug