Gefrituurde kaasballetjes

voor ± 16 stuks

  • 1 zakje kerriesaus
  • 15 cl melk
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 1 klein blikje maïskorrels, 180 g
  • 1 ei
  • 150 g geraspte oude kaas
  • 2 eetl. gefruite uitjes
  • cornflakes
  • olie om te frituren

Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking met 15 cl melk in plaats van 25 cl.
Laat de saus afkoelen.
Snijd het brood met de korst in blokjes.
Meng de kerriesaus, het brood, het ei en de kaas tot een samenhangend mengsel (dat gaat het beste in een foodprocessor).
Voeg de uitjes en de uitgelekte maïs toe en laat nog kort draaien.
Laat het mengsel in een kom in de koelkast ± 1 uur of de hele nacht opstijven.
Maak de cornflakes met een deegroller fijn.
Rol met vochtige handen van het kaasmengsel balletjes ter grootte van een walnoot en haal ze door de cornflakes.
Verhit de olie tot de damp eraf komt en frituur de balletjes in een paar minuten goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm.

Bron: Astrid Veltman

Terug