Garnalenhapjes jardinière

  • 24 mini pasteitjes van boter
  • 50 g boter
  • 50 g bleekselder
  • 50 g wortelen
  • 100 g gepelde garnalen
  • 1 eetl. gehakte peterselie
  • peper
  • zout

Verwarm de boterpasteitjes in een oven van 140 °C.
Hak de schoongemaakte bleekselder en wortelen in fijne stukjes.
Smelt de boter in een kookpan en laat hierin de groenten een 3-tal minuten zachtjes stoven.
Voeg er wat water aan toe om te voorkomen dat de groenten aan de kookpan zouden kleven en om
tevens een sausje te bekomen.
Voeg tenslotte de garnalen toe, roer alle ingrediënten flink onder elkaar en laat nog een minuutje verder opwarmen.
Breng op smaak met wat peper en eventueel een snuifje zout.
Haal de minipasteitjes uit de oven en vul ze met de garnalen-jardinière.
Versier met wat gehakte peterselie.

Weet je?
De blaadjes bovenaan de bleekselder kan u net zoals de stengels verwerken in soepen of in andere gerechten.
Bleekselder kan door zijn zachtere smaak ook rauw gegeten worden, bijvoorbeeld als hapje met een dipsaus of bij een kaasschotel.

Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug