Frittata van meergranen stokbrood met spek, rode ui, boontjes en gegrilde tomaatjes

Frittata van meergranen stokbrood met spek, rode ui, boontjes en gegrilde tomaatjes

  • 4 sneetjes meergranen stokbrood
  • 100 g gekookte boontjes
  • 1 trosje kerstomaten
  • 4 scharreleieren
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 1 kleine rode uit, fijn gesneden
  • bladpeterselie
  • olijfolie
  • peper & zout
  • paprikapoeder

Bak het stokbrood in wat olijfolie bruin langs beide kanten.
Haal het brood uit de pan en stoof de rode ui even aan.
Bak dan het spek krokant.
Roer de eieren los en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Schik het brood terug in de pan, met de ui, het spek en de boontjes en giet er de geklutste eieren over.
Leg er een trosje kerstomaten op en zet de pan in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 5 à 10 minuten.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug