Frambozenyoghurt

Frambozenyoghurt

  • 500 g frambozen
  • 20 g frambozensiroop
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 takjes verse munt
  • 2 perssinaasappels
  • 125 g Griekse yoghurt

Was de frambozen en houd 100 gram apart voor de garnering.
Leng de siroop aan met 20 centiliter water.
Pers de sinaasappels uit.
Pureer de frambozen met de siroop en uitgeperste sinaasappels tot een samenhangend mengsel.
Als je een glad geheel wilt dan kun je deze na het pureren door een zeef wrijven, maar het hoeft niet.
Klop de Griekse yoghurt met de vanillesuiker in een paar minuutjes luchtig.
Giet het frambozenmengsel over in diepe borden of mooie kommen.
Lepel de yoghurt erover uit.
Garneer de soep met de achtergehouden frambozen en munt.

Frambozen over?

Bron: Verse oogst

Terug