Hamburger op focacciabrood

hamburger (3K)

  • 4 hamburgers
  • 2 rode uien (in ringen)
  • 1 rode paprika (in repen)
  • 1 kleine courgette (in blokjes)
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (ongepeld)
  • 1 focacciabrood
  • 150 g yoghurt (Griekse)
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen, vierkleuren)

Meng de groenten met 2 eetl. olijfolie, de knoflookteentjes en wat peper en zout.
Rooster de groenten op een barbecue-grillplaat of in een voorverwarmde oven van 225 °C in 15-20 minuten bruin en beetgaar.
Schep ze regelmatig om.
Bestrijk de hamburgers met olijfolie.
Rooster ze op de barbecue of in een grillpan in 6-8 minuten bruin en gaar.
Keer ze regelmatig.
Snijd de focaccia in 4 stukken, snijd deze open en bestrijk ze met olijfolie.
Rooster het brood goudbruin.
Knijp de geroosterde knoflook uit boven de yoghurt en roer dit met zout & peper door.
Beleg de broodjes met de groenten, hamburgers en wat knoflookyoghurt.
Lekker met een frisse rucolasalade.

Bron: Vlees.nl

Terug