Flensjes gevuld met pittige kalkoenragout

flensjes_kalkoenragout (2K)

  • 250 g kalkoenfilet
  • 30 cl water
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 eetl. verse tuinkruiden (bieslook, peterselie, kervel etc.)
  • versgemalen peper en zout
  • 8 champignons, in vieren gesneden
  • 35 g boter
  • 25 g bloem
  • 3 eetl. slagroom
  • 2 eetl. chilisaus
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 8 vuurvaste ovenschaaltjes bestreken met wat boter
    • voor de flensjes:
  • 175 g bloem
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 40 cl melk

Breng het water aan de kook en voeg de kalkoenfi let toe.
Breng het water weer aan de kook en laat het zachtjes trekken.
Voeg er daarna de ui, tuinkruiden en zout aan toe en laat de kalkoen ca. 30 minuten trekken.
Haal de kalkoen daarna uit de bouillon en laat het afkoelen.
Snijd de kalkoen in blokjes en giet de bouillon door een fijne zeef.
Smelt de boter en voeg als deze is uitgebruist (niet gekleurd!), de bloem er aan toe.
Roer tot de massa (roux) loslaat van de bodem.
Laat het nu afkoelen.
Voeg al roerende de hete bouillon en de chilisaus toe aan de afgekoelde roux en breng het weer aan de kook.
Laat het geheel in ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg daarna de champignons, het fijngesneden kalkoenvlees en de slagroom erbij en controleer op smaak.
Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Maak het flensjesbeslag door de bloem, de 2 eieren, de melk en zout door elkaar te mengen.
Bak 8 dunne flensjes en laat ze vervolgens afkoelen.
Duw de flensjes vervolgens in de ovenschaaltjes, vul ze op met de ragout en vouw ze daarna dicht.
Zet de ovenschaaltjes 5 - 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C, tot de ragout warm is en de flensjes goudbruin gekleurd zijn.
Garneer het gerecht met gehakte peterselie.

Wijnadvies
Campanero Chardonnay, Chili

Succestip
Gebruik garnalen of witvis en visbouillon voor een lekkere variant.

Bron: Spar Succes recepten

Terug