Filodeeghapjes met kip

10 hapjes

  • 1 pak diepvries filodeeg (à 225 g, 10 vellen)
  • poedersuiker
  • 1 ui
  • 4 takjes peterselie of koriander
  • 250 g kipfilet
  • 1 ei
  • 5 eetl. vloeibare margarine
  • 1 theel. kaneel
  • zout
  • 1 eetl. gembersiroop (uit een potje gember)
  • 50 g blanke amandelen
  • versgemalen zwarte peper

Laat het filodeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op het pak.
Pel en snipper de ui.
Snijd de kip in heel kleine stukjes.
Verwarm 2 eetlepels vloeibare margarine in een pan met een dikke bodem.
Schep de ui, kip, kaneel, 1 theelepel zout, ½ theelepel peper en de gembersiroop erdoor.
Zet het deksel op de pan en smoor de kip op zacht vuur in 10 minuten gaar.
Schep de kip regelmatig om.
Laat de kip iets afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maal de amandelen fijn in de keukenmachine en meng er 1 eetlepel poedersuiker door.
Hak de peterselie of koriander heel fijn.
Klop in een kom het ei los met zout & peper en schep het kipmengsel en de peterselie of koriander erdoor.
Spreid de vellen filodeeg uit op het aanrecht en bestrijk ze met een kwastje dun met vloeibare margarine.
Vouw de vellen in vieren en schep in het midden wat amandelen en kip.
Vouw de punten van het deeg naar het midden rond de vulling.
Bestrijk een bakplaat dun met margarine en leg de pakketjes erop.
Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met margarine.
Bak de hapjes in het midden van de oven in 15 - 20 minuten knapperig bruin.

Serveren
Laat de hapjes afkoelen tot lauwwarm, zet ze op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.

Bron: Receptenbank

Terug