Feta flap & mosterd stoof

feta_flap_mosterd_stoof (3K)

  • 150 g knolselderij
  • 150 g pompoen
  • 1 ui
  • 1 eetl. mosterd
  • 80 g bloem
 
  • 50 g geitenfeta
  • mix van oregano – basilicum – peper – paprika
  • 30 g veldsla
  • olijfolie of boter
  • zout & peper

Maak eerst het deeg voor de feta flap.
Zet een theelepel van de bloem opzij voor later.
Doe de rest in een kom en meng daar wat zout bij.
Giet al roerend beetje bij beetje water bij de bloem tot je het mengsel met je handen kunt kneden.
Houdt het liever te droog dan te vochtig (dan kun je altijd nog wat vocht toevoegen).
Kneed door tot je een stevig deeg hebt en maak er dan een bolletje van.
Leg het bolletje even te rusten.
Was de veldsla en laat uitlekken.
Verwijder het stukje schil van de knolselderij en snij de knol in kleine blokjes.
Was de schil van de pompoen en snij in hetzelfde formaat als de knolselderij.
Snij de ui grof.
Terug naar je bolletje deeg!
Rol het deeg uit tot een mooie, dunne plak van zo'n 15 cm doorsnede.
Kruimel de feta hier op en bestrooi met het kruidenmengsel.
Vouw het deeg dicht en druk de randen aan met een vork zodat de flap wordt gesloten.
Doe olie of boter in een koekenpan en bak de ui op een laag vuur glazig.
Voeg de knolselder en pompoen toe en laat een paar minuten meebakken.
Voeg nu ongeveer 5 cl water toe (10 cl in geval van 2 personen).
Roer om en zet het vuur wat hoger.
Zodra het kookt kan het vuur weer lager en laat je het 8 minuten lekker smoren met een deksel op de pan.
Pak een tweede pan -geen olie of boter gebruiken!- en bak hierin het feta flapje 4 minuten aan beide zijden tot ze gaar en lichtbruin is.
Zodra de groenten bijna klaar zijn roer je er de overgebleven theelepel bloem doorheen en voeg je extra water toe tot een saus van de gewenste dikte ontstaat.
Roer er de eetlepel mosterd doorheen.
Laat dit geheel nog een halve minuut sudderen.
Stoof beiden klaar?
Serveer ze samen met de frisse veldsla en laat het je smaken

Bron: Marc van der Krogt
Gepubliceerd door: Kamilla's keuze

Terug