Falafel

Falafel

voor ca. 30 stuks

  • 500 g gedroogde kikkererwten
  • bosje verse peterselie
  • bosje verse koriander
  • 4 teentjes knoflook
  • 1½ eetl. bloem
  • 1 eetl. komijn
  • flinke snuf kardemompoeder

Zet de kikkererwten onder een laag water en laat minimaal acht uur wellen.
De kikkererwten zullen in volume verdubbelen.
Spoel de gewelde kikkererwten af en doe ze in de keukenmachine.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles tot je een luchtig mengsel hebt dat nog korrelig is, maar wel aan elkaar blijft plakken als het tegen elkaar drukt.
Zet het falafeldeeg minstens een half uur in de koelkast voor je het verder gaat verwerken.
Verhit een frituurpan of grote hapjespan met olie.
Vorm met vochtige handen balletjes van het deeg.
Als het goed is kan je er ongeveer 30 falafels uit halen.
Frituur de balletjes met zes tegelijk tot ze goudbruin zijn en gaar vanbinnen, ongeveer 5 minuten op 180 °C.
Serveer met hummus en/of knoflooksaus.

Bron: LoveMyFood

Terug