Elzasser zalmtoast met ananas en dragon

Elzasser zalmtoast met ananas en dragon

  • 4 sneden wit brood
  • 100 g gerookte zalmfilet
  • 1 blikje ananasschijven op sap, 220 g
  • 12½ cl zure room
  • 75 g gruyère, geraspt
  • 1 theel. dragon, fijngehakt

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rooster het brood in de voorverwarmde oven licht krokant.
Beleg de toast met zalm en leg er een schijf ananas op.
Meng zure room met kaas, dragon en peper naar smaak.
Schep de kaascrème op de toast.
Bak 20 à 25 minuten in de oven tot de kaas begint te kleuren en bubbelen.

Variatietip
Vervang de gerookte zalm door achterham of gedroogde ham.
Beleg voor een vegetarsiche versie de toast met 250 gram gebakken kastanjechampignons.

Bron: VTM koken

Terug