Ei-omelet met 10 verschillende kruiden

ei-omelet_kruiden (3K)

vegetarisch, voor 2 personen

  • 1 grote frietaardappel
  • 1 tomaat
  • 1 grote champignon
  • 1 rode ajuin
  • een handvol rucola
  • een flinke scheut room
  • 4 eitjes, vers van de pers
  • geraspte en gedroogde trattoria kaas
  • een snuifje zout
  • paprika
  • peper
  • koriander
  • kurkuma
  • chilipoeder
  • gember
  • komijnzaad
  • venkelzaad
  • kardemom
  • karwijzaad
  • foelie
  • boter

Schil de aardappel en was deze goed snijd in plakken van 1 cm en dep goed droog.
Bak krokant en beetgaar aan in boter ± 10 à 15 minuten (je kunt deze ook eerst beetgaar koken).
Snij de champignons in schijven, ajuin in ringen en bak deze even zeer aan samen met de bijna gare aardappel.
Zet het vuur op een laag pitje en strooi de rucola fijn gesnipperd over de groenten de tomaten in schijven erop.
De eieren met de room los kloppen en kruiden met de hierboven vermelde kruiden (wees matig van alles maar een héél klein beetje).
Giet de eimassa over de groenten en aardappel bestrooi met de kaas.
Laat enkele minuten bakken op het vuur, nu onder de grill verder laten bakken.
Serveer met dik gesneden roggebrood.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug