Gepocheerde eieren met graanmosterd

Gepocheerde eieren met graanmosterd

  • 1 eetl. grove graanmosterd
  • 2 eetl. witte wijnazijn
  • 2 eetl. extra virgin olijfolie
  • 4 grote verse eieren
  • 1 theel. boter of margarine
  • diverse gemengde groenten of
    verse babyspinazie, goed gewassen en uitgelekt
  • 2 plakjes roggebrood
    dun diagonaal gesneden en geroosterd
  • zout & verse zwarte peper

Meng de mosterd, azijn en olijfolie in een kleine magnetronveilige schaal.
Verhit het 30 seconden in de magnetron of totdat het mengsel kookt.
Zet het opzij.
Breng ondertussen in een grote pan water aan het koken.
Breek elk ei zorgvuldig in een meetbeker en schuif het ei voorzichtig in het water.
Herhaal met de resterende eieren.
Doe he deksel op de pan en laat de eieren ongeveer 6 - 9 minuten sudderen of tot dat het eiwit volledig gestold is en de dooiers gestold maar niet helemaal hard zijn.
Verwarm ondertussen, in een andere kleine koekenpan, de boter en verhit de gemengde groenten en spinazie langzaam maar niet langer dan 15 seconden.
Zet het daarna opzij.
Schik het geroosterde roggebrood op 4 saladeborden.
Verdeel de sauteerde saladegroenten of babyspinazie op elke bord.
Doe op elke portie een gepocheerd ei.
Bedruip het met de mosterddressing.
Breng op smaak met zout & peper.
Serveer onmiddellijk.


Bron: Food

Terug