Ei in cocotte met gedroogde ham, spinazie en kerstomaatjes

Ei in cocotte met gedroogde ham, spinazie en kerstomaatjes

  • 4 eieren
  • 4 kwarteleitjes
  • 10 cl room
  • 80 g zachte geitenkaas
  • 100 g spinazie
  • 150 g kerstomaatjes
  • 2 eetl. verse tijmblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g gedroogde Meesterlyck-ham
  • olijfolie
  • peper & zout

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet vier ovenschaaltjes in met wat olijfolie.
Klop de 4 eieren los met de helft van de tijmblaadjes.
Breng op smaak met peper en zout.
Kook de kwarteleitjes gaar.
Halveer de kerstomaatjes.
Hak de spinazie grof en verdeel, samen met de kerstomaatjes over de ovenschaaltjes.
Giet de losgeklopte eieren in de schaaltjes.
Snijd de ham in reepjes en verdeel ze over de eieren.
Kruid de room met peper en zout en roer er de geperste look onder.
Giet de room in de schaaltjes.
Werk af met wat toefjes geitenkaas en de resterende tijm.
Zet 20 minuten in de oven.
Breek boven elk schaaltje 1 kwarteleitje en zet nog eens 5 minuten in de oven tot het eiwit gestold is.

Lekker met knapperig stokbrood en een frisse salade.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug