Eggs Benedict,
gepocheerde eieren op toast met Hollandaisesaus

eggs_benedict (1K)

  • 8 eieren
  • 8 plakken bacon
  • 4 doorgesneden zachte broodjes
  • 2 eetl. ongezouten boter
  • vers gehakte peterselie voor de garnering
    • voor de saus:
  • 3 eidooiers
  • 1/4 glas witte wijn
  • 1 eetl. citroensap
  • 100 g ongezouten roomboter
  • versgemalen witte peper en zout
  • een paar druppels tabasco

Maak eerst de saus door een pan water aan de kook te brengen.
Plaats in deze pan een kleinere pan.
Klop hierin de eidooiers samen met de witte wijn en het citroensap totdat het geheel begint te binden (niet te dik, anders wordt het een roerei).
Voeg nu geleidelijk de gesmolten roomboter aan de massa toe en blijf nog even kloppen tot er een egaal mengsel is ontstaan.
Neem het pannetje nu uit de pan met water en breng de saus op smaak met peper, zout en tabasco.
Houd de saus warm tot gebruik.
Breek de eieren per stuk apart in een kommetje, en giet deze ook weer stuk voor stuk in het hete water (80 °C).
Haal ze na 2 minuten voorzichtig uit het water en schep ze in koud water om te voorkomen dat ze gaar worden.
Bij het serveren opwarmen in zacht kokend water (max. 1 minuut).
Verhit de koekenpan en bak de plakken bacon aan beide zijden goudbruin.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd de broodjes door en rooster ze even op de grill of bakplaat.
Besmeer ze vervolgens met roomboter.
Leg op ieder bord 2 halve broodjes en beleg ieder broodje een plak bacon en een warm gepocheerd ei.
Schenk vervolgens de Hollandaise saus er overheen en garneer met gehakte peterselie.
Serveer direct.

Wijnadvies
Zinfandel, Gallo, Amerika.

Succestip
Schep door de saus 2 eetlepels tomatenketchup en roer dit goed door elkaar.

Bron: Spar Succes recepten

Terug