The Dutch Weed Burger

The Dutch Weed Burger

voor 1 persoon

  • burger
  • broodje
  • sla
  • komkommer
  • huisgemaakte dressing
  • 150 g aardappeltjes
  •  
    • kruidenmengsel
  • verse dille
  • munt
  • peterselie
  • bosui
  • een klein beetje koriander
    • dressing
  • olijfolie
  • walnootolie
  • mosterd
  • balsamicoazijn
  • honng
  • gepureerde ui
  • peper
  • zeezout

Was de aardappels en snij deze in lange parten.
Verwarm een flinke laag olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelparten -onder af en toe omscheppen- lekker krokant en goudbruin.
Dit duurt ongeveer 15 minuten.

The Dutch Weed Burger

Was de sla goed (echt goed) en laat deze uitlekken.
Snij de komkommer in plakjes.
Houdt een paar blaadjes sla en wat plakjes komkommer achter voor de burger.
Verdeel verder alle sla en komkommer op het bord en verdeel hierover het kruidenmengsel.
Overgiet dit met de dressing.

The Dutch Weed Burger

Verhit olie in een kleine koekenpan.
Als de olie goed heet is, leg je hierin de burger.
Beide zijden in elk 3 minuten licht bruin bakken op hoog vuur.
Let op dat ze niet aanbrandt, maar flip de burger hooguit 2 of 3 keer.
Ze bestaat immers uit puur plantaardige ingredièˆnten en heeft daarom een andere elasTciteit dan bijvoorbeeld een vleesburger en zal iets sneller brokkelen.
Als ze aan beide zijden bruin is, zet je het vuur lager en laat je de burger twee minuten goed door verwarmen.
Verwarm het broodje even in de oven of snij het doormidden en verwarm kort in een koekenpan.
Besmeer daarna de onderkant van het broodje alvast met een laag saus.

Het broodje ziet er groenig uit omdat er chlorella is toegevoegd aan het deeg.
Chlorella is een superduper gezond algje, boordevol eiwitten, mineralen en vitamines.

Leuk detail: Chlorella bestaat al circa 2 miljard jaar en werd in 1890 ontdekt door de Nederlandse microbioloog Beijerinck.

Tip voor iets minder vette frieten: haal -wanneer ze goudbruin zijn- de aardappelparten uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier.
Giet het vet uit de pan en zet de pan terug op heel laag vuur.
Zodra het vet van de aardappelparten is opgenomen door het keukenpapier, gooi je de frieten terug in de pan om weer even op te warmen.
Nu zijn frieten, burger, sla en broodje klaar.
Leg de frieten bij de sla op je bord.
Bouw tenslotte je broodje burger op met de sla, komkommer, de saus en de heerlijke zeewierburger zelf natuurlijk!

Het verse kruidenmengsel hebben we alvast voor je bereid. Het bestaat uit verse dille, munt, peterselie en een klein beetje koriander. Hierbij hebben we fijngesneden bosui gevoegd. De dressing bestaat uit olijfolie, walnootolie, mosterd, balsamicoazijn, honng, gepureerde ui, peper en zeezout.

Bron: Marc van der Krogt
Gepubliceerd door: Kamilla's keuze

Terug