Down Underburger met ananas-kruidensalsa

voor 2 personen

  • 1 sneetje (oud) volkorenbrood
  • 2 eetl. tomatenketchup
  • 1 ui
  • 150 g mager rundergehakt
  • 1 theel. oregano
  • 2 schijven (verse) ananas
  • 1 rood pepertje
  • 6 takjes selderij
  • ijsbergsla
  • 4 volkoren broodjes

Snijd de korsten van het brood en week het brood in 1 eetlepel water met de tomatenketchup.
Maak de ui schoon en rasp ca. 1 eetlepel van de ui af.
Snijd de rest van de ui in ringen.
Maak het gehakt aan met het geweekte brood, de geraspte ui, peper en wat oregano.
Vorm er 4 platte schijven van.
Laat de hamburgers afgedekt een half uur in de koelkast opstijven.
Snijd de ananas in kleine stukjes.
Maak het pepertje schoon en verwijder de zaadlijsten en pitjes.
Snijd het pepertje in reepjes.
Was de selderij en knip het klein.
Meng de reepjes peper en de selderij door de ananas.
Was de slabladen en dep ze droog.
Verwarm een grillpan of grill en bak hierop de uienringen goudbruin.
Snijd de broodjes open en rooster de snijkanten op de grillpan krokant.
Bak de burgers in ca. 12 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
Beleg de broodjes met sla, wat ananas-kruidensalsa en een burger.

Menusuggestie
Lekker met een wortelsalade.

Terug