Daslooktaart

    • voor het deeg
  • 200 g volkorenmeel
  • 20 g gist
  • 3 eetl. olie
  • een beetje lauwe melk
  • zout
    • voor de topping
  • veel wilde knoflook, 150 à 200 g
  • wat wilde knoflookbloemen
  • 30 g boter
  • 4 eieren
  • 1 kop zure room
  • 50 geraspte kaas
  • zout & peper
  • 1 theel. zoete paprika
  • 1 theel. komijn
  • 1 rode paprika

Kneed een soepel deeg van bloem, gist, olie, melk en zout en laat dit afgedekt op een warme plaats gedurende 30 minuten rijzen.
Rol het deeg zo dun mogelijk uit (½ cm) op een ingevette bakplaat.
Was de wilde knoflookblaadjes, draai ze droog en snijd ze in fijne reepjes.
Klop de eieren los in een kom, voeg de zure room, kaas en wilde knoflook toe en breng op smaak met peper, zout en karwijzaad.
Verdeel het mengsel over het deeg, bestrooi het met paprikablokjes en bak het in de oven op 200 °C gedurende 30 minuten.

Bron: kraut &rüben

Terug