Croûte au fromage met Averbode kaas, spiegelei en gepekelde radijs

Croûte au fromage met Averbode kaas, spiegelei en gepekelde radijs

  • 8 sneetjes houthakkersbrood
  • 4 sneetjes Averbode kaas
  • 4 sneetjes gedroogde Meesterlyck-ham
  • 4 takjes platte peterselie
  • 4 eieren
  • 10 cl droge witte wijn
  • 3 eetl. boter
  • peper & zout
    • voor de pekel
  • 1 bussel radijsjes
  • 15 cl witte wijn
  • 5 cl azijn
  • 20 cl water
  • 50 g rietsuiker
  • 1 eetl. peperbolletjes
  • 1 steranijs
  • 1 kruidnagel
  • 5 takjes tijm
  • 5 takjes peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 1 theel. zout

Maak de pekel een paar dagen ervoor, zo komen alle smaken tot zijn recht.

Gepekelde radijsjes

Start met het bereiden van de pekel.
Doe alle ingrediënten voor de pekel, uitgezonderd de radijsjes, in een steelpannetje en breng aan de kook.
Snijd het loof van de radijsjes en snijd de radijsjes in de helft.
Doe de radijsjes in een weckpot (die je gesteriliseerd hebt).
Overgiet de radijsjes met de pekel tot alle groentjes onder staan en sluit de bokaal goed af.
Laat 2 dagen rusten in de koelkast voor gebruik.

Croûte au fromage

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de sneetjes boerenbrood in de boter krokant langs beide zijden.
Schik 2 sneetjes brood in een eenpersoonsovenschaaltje en besprenkel met wat witte wijn.
Leg er een plakje kaas op en daarop een plakje gedroogde ham.
Herhaal voor de andere croûtes au fromage en schuif enkele minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Zet ondertussen een pan op het vuur met wat boter en bak er de spiegeleitjes in.
Haal de croûtes au fromage uit de oven en werk af met een spiegeleitje, de gepekelde radijsjes en een takje platte peterselie.
Breng op smaak met peper en zout.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug