Crostini's met avocado en gekruid lam

Crostini's met avocado en gekruid lam

voor 12 stuks

  • 150 g lamsreepjes
  • 1 rijpe avocado
  • 1 limoen
  • 1 ciabatta
  • 1 afgestreken theel. komijnpoeder
  • 1 afgestreken theel. korianderpoeder
  • ½ theel. chilipoeder
  • 5 eetl. olijfolie
  • versegehakte koriander
  • zout & peper

Verwarm de oven voor op 210 °C (stand 7) (of neem een grillpan).
Meng 2 eetlepels olie met de komijn, het korianderpoeder en het chilipoeder in een schaal.
Voeg de reepjes vlees toe, meng, dek af en laat rusten op kamertemperatuur.
Snijd 12 schuine sneden van gemiddelde dikte uit de ciabatta.
Bestrijk ze aan beide zijden lichtjes met olijfolie.
Rooster de sneden brood in de oven of in de grillpan.
Prak het vruchtvlees van de avocado samen met het limoensap (naar smaak) met behulp van een vork tot een crème.
Kruid naar smaak.
Verhit een pan en doe er het vlees in.
Laat het vlees mooi bruin aanbakken.
Kruid naar smaak.
Besmeer de crostini's met de avocadocrème, leg het vlees erop en bestrooi met gehakte koriander.

Opmerking
Lamsvlees past ook perfect bij het aperitief!
Combineer een lekker kruidig stukje lamsvlees met de smeuïgheid van avocado en een krokant stukje brood.

Tip
je kunt de crostini's ook op voorhand roosteren; ze hoeven niet warm te zijn. Zorg er wel voor dat je ze pas op het laatste moment belegt, zo blijven ze krokant.

Bron: Lekker van bij ons

Terug