Croissants met zelfgemaakte vanille-abrikozenjam

Croissants met zelfgemaakte vanille-abrikozenjam

  • 1 kg abrikozen, pitten verwijderd en in stukjes
  • 750 g geleisuiker
  • 1 vanillestokje, in vieren
  • 1 citroen, geperst
  • 4 croissants
  • 4 gesteriliseerde potten

Meng de abrikozen met de geleisuiker en het vanillestokje en laat minimaal 2 uur afgedekt staan.
Schep het abrikozenmengsel in een pan en doe het citroensap erbij.
Verwarm voorzichtig en roer tot de suiker is opgelost.
Breng vervolgens het geheel aan de kook en laat circa 5 minuten doorkoken tot de jam begint te binden.
Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten rusten.
Schep de jam in de jampotjes, sluit deze goed af en zet ze 5 minuten op de kop.
Verwarm de croissants en serveer ze met de jam.

Bron: Spar

Terug