Croissantjes met kaneel

Croissantjes met kaneel - 1

voor 10 stuks

  • 1 blikje croissantdeeg (groot)
  • 1 ei
  • 1 theel. kaneel
  • 2 eetl. suiker

Verwarm de oven op 180 °C.
Rol het croissantdeeg uit de rol uit en druk alle naden goed aan elkaar vast.
Snijd het deeg 1 x doormidden zodat je 2 gelijke stukken krijgt.
Snijd deze over de lange kant beide in 5 lange repen.

Croissantjes met kaneel - 1
  Croissantjes met kaneel - 2
  Croissantjes met kaneel - 3

Neem een reep deeg en rol deze met je handen tot een ronde stengel.
Neem een stukje deeg van de stengel en rol dit op tot een rondje.
Pak de twee uiteinden van de deegstengel en draai deze aan de bovenzijde om elkaar heen als een lus.

Croissantjes met kaneel - 4
  Croissantjes met kaneel - 5
  Croissantjes met kaneel - 6

Leg het rondje in de opening.
Kluts het ei met een vork los en bestrijk de bovenzijde van het deeg hiermee.
Roer de suiker en kaneel door elkaar en bestrooi de croissant haasjes hiermee.
Bak ze ongeveer 15 minuten in de oven.

Bron: Leuke Recepten

Terug