Croissant de luxe

Croissant de luxe

voor 2 personen

  • 6 groene asperges
  • 2 croissants
  • 4 eieren
  • 3 eetl. room
  • bieslook
  • zout & peper
  • 25 g roomboter

Snijd de croissants open.
Breek de eieren boven een kom en klop ze kort los met een vork.
Rooster de groene asperges in een grillpan gaar.
Smelt de boter op middelhoog vuur in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
Schenk het ei in de pan, zet het vuur laag en roer voortdurend zodat het niet aan de pan gaat kleven.
Blijf roeren, zodat het ei overal gelijkmatig stolt.
Zet het vuur uit als het ei half gestold is en voeg een scheut room toe.
Door de warmte van de pan stolt het ei verder.
Blijf roeren.
Schep de ei op de opengesneden croissants en bestrooi met de fijngesneden bieslook en zout en peper naar smaak.
Leg hierop de gegrilde asperges.
Serveer de croissantjes eventueel met een frisse groene salade om er een stevige lunch van te maken!

Tip
Probeer ook met zalm!

Bron: Verse oogst

Terug