Crackers met champignons en cottage cheese

    • voor de crackers
  • 100 g speltbloem
  • 1 eetl. sesamzaad
  • ½ eetl. olijfolie
  • 8½ cl water
  • ½ theel. zout
  • 1 theel. bakpoeder
  • 30 g havervlokken
    • overige ingrediënten
  • 180 g champignons
  • 1 eetl. olijfolie
  • 100 g cottage cheese
  • peper & zout

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng alle ingrediënten voor de crackers en kneed drie minuten lang.
Niet langer, want het deeg moet zacht blijven.
Verdeel het deeg in 6 stukken.
Rol elk stukje deeg uit tot een cracker.
Leg de crackers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven.
Laat ze afkoelen op een taartrooster.
Verdeel de champignons in vieren.
Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de champignons hierin goudbruin.
Bestrijk de afgekoelde crackers met een eetlepel cottage cheese en leg er wat gebakken champignons op.
Breng op smaak met peper en zout.

Bron: Leentje Speybroeck
Gepubliceerd door: Samen eco actief, Velt

Terug