Courgettetaart

Courgettetaart

  • 1 courgette
  • 350 g slagroom
  • 100 g geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 6 wortels
  • peper & zout

Schil de groenten met een spirellisnijder in lange linten.
Klop de eieren los met de room.
Bekleed een springvorm met bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verdeel de groentelinten in de bakvorm.
Breng het roommengsel op smaak met peper en zout, giet over de linten.
Druk de linten een beetje aan, zodat ze onder de room staan.
Verdeel de kaas over de taart en bak in 40 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Laat de taart 5 minuten afkoelen en verwijder de metalen rand van de vorm.
Snijd de taart in mooie kleine puntjes.
Doe in een afsluitbare doos en neem mee naar de picknick.

Courgette over?

Bron: Verse oogst

Terug