Courgettesaté

Courgettesaté

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. Provençaalse kruiden
  • zout & peper
  • verse bladpeterselie
  • 2 eetl. Griekse yoghurt
  • 2 kleine courgettes, groen en geel
  • 1 citroen
  • 1 jalapeño

Meng voor de marinade 1 eetlepel olijfolie met het sap van de citroen, rasp van de citroen, Provençaalse kruiden, zout en peper.
Let op: je hebt per 4 personen maar een halve citroen nodig.
Snijd de knoflookteen heel fijn en meng dit door de marinade.
Snijd de courgette in dikke plakken en voeg deze toe aan de marinade.
Meng goed door en laat dit minstens een half uur marineren.
Maak ondertussen de saus door de jalapeño (een halve per 4 personen) en de peterselie fijn te hakken en met de Griekse yoghurt, olijfolie, citroensap en zout en peper te mengen.
Rijg de courgette op de prikkers (houten prikkers eerst weken) en grill ze op de barbecue tot ze mooie grillstrepen hebben en gaar zijn.

Heb je geen barbecue?
Je maakt het ook in een grillpan of tosti-ijzer!
Serveer de courgettesaté met de saus en eventueel nog wat fijngehakte peterselie en parten citroen.

Bron: Verse oogst

Terug